Składniki:
Ciasto
- 2 jaja
- 40 g erytrytolu
- 240 g odsączonej czerwonej fasoli z puszki
- 20 g kakao
- 5 g przyprawy korzennej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 40 g suszonych daktyli
Polewa
- 20 g czekolady mlecznej
- 20 ml śmietanki 10 %
Sposób przygotowania:
Ciasto
Do miski wrzucić odsączoną fasolę, wbić jaja, dodać erytrytol, kakao, przyprawę korzenną oraz proszek do pieczenia. Całość zblendować na gęstą, gładką masę. Przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.
Polewa
Czekoladę rozpuścić, dodać śmietankę. Następnie przelać upieczone i dobrze ostudzone ciasto.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz