Składniki:
- 2 jaja
- 40g erytrytolu
- 20ml oleju rzepakowego
- 100g (1 szt.) banana
- 40g mąki jaglanej
- 40g mąki ryżowej
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 25g liofilizowanej jagody kamczackiej
- 50g liofilizowanego proszku jagody kamczackiej
- 150g skyru naturalnego + aromat
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać liofilizowaną i sproszkowaną jagodę kamczacką - wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. Bardzo dobrze ostudzone ciasto rozkroić na pół i przełożyć skyrem (najpierw połączyć i wymieszać z aromatem). Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz