wtorek, 1 lutego 2022

Ciasto z jagodą kamczacką i skyrem

Po raz kolejny przedstawiam super szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto! Z dodatkiem liofilizowanej jagody kamczackiej od Plantin!




Składniki:

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana, oba rodzaje mąk i proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać liofilizowaną i sproszkowaną jagodę kamczacką - wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach. Bardzo dobrze ostudzone ciasto rozkroić na pół i przełożyć skyrem (najpierw połączyć i wymieszać z aromatem). Odstawić do lodówki na kilka godzin.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz