Jesienne ranki i wieczory wymagają od nas spokoju i relaksu. Przy dobrym towarzystwie wszystko smakuje lepiej! Idealnym posiłkiem jest ciasto z jabłkiem i kardamonem. Zapach, który unosi się bezpośrednio po upieczeniu jest nie Ziemski!
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 2 łyżki erytrytolu
- 1 łyżka oleju
- 3 łyżki mąki gryczanej
- 1 łyżka karobu lub kakao
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka kardamonu mielonego
- cynamon
- aromat
- jabłko
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy olej, mąkę, karob lub kakao, proszek do pieczenia, kardamon, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plastry. Do natłuszczonej formy łyżką nalewamy masę następnie nakładamy plastry jabłka. Czynność powtarzamy, aż skończy się masa. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz