piątek, 4 grudnia 2020

Współpraca z "Kawowy Raj"

 "Kawowy Raj" jest nowym internetowym sklepem głownie posiadającym różnego rodzaje kaw po mielone, ziarniste czy aromatyzowane, ale nie tylko. Ponadto można tam kupić herbaty owocowe oraz zestawy kaw i herbat. Sklep ceni sobie wysokiej jakości produkty, które ucieszą nie tylko wielkich wielbicieli kaw i herbat. 

Blog nawiązał współpracę z powyższym sklepem nie tylko na degustację kawy, ale również wykorzystanie jej w przepisach! Tak! Z kawy można zrobić danie!

Wybrałam kawę aromatyzowaną:


Zapraszam do zakupów!!!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższej kawy!

czwartek, 3 grudnia 2020

Pieczone wegańskie kotleciki z tofu, słonecznikiem łuskanym, siemię lnianym i ziołami prowansalskimi

Idealny posiłek dla wegetarian, wegan czy zwyczajnych "mięsożerców". Wegańskie kotleciki, które smakują wyśmienicie, a z dodatkiem słonecznika łuskanego, siemię lnianego i ziół prowansalkich to niebo w gębie!




Składniki:


Sposób przygotowania:
W misce umieścić tofu z zalewą - rozgnieść go. Dodać olej, wodę, mąkę orkiszową, słonecznik łuskany, siemię lniane, zioła prowansalskie oraz pozostałe przyprawy. Całość dokładnie wymieszać łyżką oraz dłonią. Wilgotnymi dłońmi uformować kotleciki. Następnie piec przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

środa, 2 grudnia 2020

"Chleb domowy z Porąbki" z awokado

"Chleb z Porąbki" jest gotową mieszanką do wypieku domowego chleba. W swoim składzie znajduje się m.in. mnóstwo nasion tj. dynia, słonecznik łuskany czy siemię lniane. Taka mieszanka idealnie nadaje się dla osób ceniących czas oraz prostotę w przygotowaniu. Postanowiłam w prosty sposób zaprezentować propozycję podania gotowego chleba. A mianowicie chlebek doskonale się łączy z awokado. Awokado jest owocem, który jest bogaty w kwasy Omega-6 i Omega-3, a ponadto zawiera potas korzystanie działając na układ nerwowy. Co więcej jest bogate w witaminy C,E i A.  



Składniki:


Sposób przygotowania:
Chleb przygotować zgodnie ze sposobem przygotowania, który znajduje się na etykiecie produktu. Dojrzałe awokado umyć, obrać i pokroić w plastry. Nałożyć na upieczony chleb.

Smacznego!