sobota, 4 marca 2017
czwartek, 2 marca 2017
Jajecznica z warzywami i ryżem trzy kolory
W odstępstwie od mięsa bardzo lubię jeść jajecznicę., aby ją wzbogacić w walory smakowe i odżywcze dodaję warzywa i ryż. Świetnie zaspokaja głód i syci na bardzo długo.
Składniki:
Składniki:
- 2 jaja
- 200g mieszanki warzyw na patelnię np. po włosku
- 30g ugotowanego ryżu trzy kolory lub brązowego
- przyprawy: pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, przyprawa kebab-gyros
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy warzywa. Smażymy, aż całkowicie się usmażą. pod koniec wbijamy jaja i dodajemy przyprawy. Na koniec dodajemy ugotowany ryż.
Smacznego!
wtorek, 28 lutego 2017
Serniczek z budyniem i nasionami chia
Kolejna propozycja na lekki i bardzo smaczny serniczek, który zniknie w zaledwie kilka minut. Idealny do popołudniowej herbaty.
Składniki:
Składniki:
- 2 (800g) opakowania serka naturalnego homogenizowanego
- 1 jajo
- 1 paczka budyniu waniliowego
- 5 łyżek erytrolu lub ksylitolu
- 2 łyżki nasion chia
- aromat waniliowy
Sposób przygotowania:
Jajo ucieramy z erytrolem na puszystą masę. Następnie dodajemy serek, budyń, nasiona chia i aromat. Wszystko dokładnie miksujemy, do połączenia składników. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 26 lutego 2017
Subskrybuj:
Posty (Atom)