Bardzo rzadko wykonuję jakiekolwiek ciastka, ale tym razem postanowiłam przygotować z warzywa. Dokładnie z ciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego. Niebo w gębie! Rozpływają się w ustach, dzięki delikatnej strukturze. Polecam! :)
Składniki:
12-14 sztuk
Składniki:
12-14 sztuk
- puszka odsączonej ciecierzycy
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 łyżki miodu naturalnego
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wrzucamy do blendera. Blendujemy, aż powstanie jednolita, gęsta konsystencja. Następnie za pomocą łyżeczki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia tworzymy ciastka. Kolejno za pomocą widelca wykonujemy wzór. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 12-15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!