Składniki:
- 120 g bułeczek Bao
- 125 g mozzarelli light
- 100 g obranej marchewki
- 100 g obranej pietruszki
- 50 g obranej cebuli czerwonej
- 125 g boczniaków
- 10 ml sosu sojowego
- przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, czosnek granulowany
- 10 ml oleju rzepakowego do smażenia
Sposób przygotowania:
Marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce typu "temperówka". Cebulę pokroić w piórka. Boczniaki umyć, osuszyć i pokroić w paski. Wszystkie warzywa oraz grzyby poddusić z odrobiną wody, a następnie dodać olej, przyprawy oraz sos sojowy. Między czasie przygotować bułeczki Bao zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Przygotowane bułeczki nadziać warzywami oraz pokrojoną w kostkę mozzarellą.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz