czwartek, 4 kwietnia 2024

Pełnoziarnisty bananowiec z cynamonem i kaki

Bardzo szybkie, smaczne i zdrowe ciasto z bananami, mnóstwem cynamonu oraz kaki!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 200 g bananów bez skórki
  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 150 g kaki bez skórki
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecione banany - wymieszać. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon oraz aromat - ponownie wymieszać. Na koniec wrzucić pokrojone w kostkę kaki - wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

wtorek, 2 kwietnia 2024

Pełnoziarnisty bananowiec kakaowy z pestkami dyni

Ciasta bananowe, są ultra smacznymi ciastami! Z dodatkiem mąki pełnoziarnistej, kakao i pestkami dyni to totalna rewelacja!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 50 g erytrytolu
  • 50 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 20 g kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g banana bez skórki
  • 20 g pestek dyni

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej, rozgniecionego banana. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać pestki dyni - ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

czwartek, 28 marca 2024

Ciasto owsiane z bananem, gruszką i Blue Majik

Super szybkie, łatwe w przygotowaniu, a na dodatek bardzo smaczne ciasto owsiane z dodatkiem banana, gruszki i Blue Majik od Algae!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 50 g erytrytolu
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 100 g banan bez skórki
  • 50 g mąki owsianej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 g Blue Majik
  • 150 g gruszki
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia, aromat i Blue Majik. Całość dokładnie wymieszać. Następnie do masy wrzucić obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę. Ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 45 minut w 180 stopniach.

Smacznego!