photo © WeHeartIt
niedziela, 8 stycznia 2023
czwartek, 5 stycznia 2023
Współpraca z "Vortumnus"
"Vortumnus" jest polskim producentem przetworów owocowo-warzywnych typu Premium konfekcjonowanych w słojach o różnej pojemności. Ponadto jest twórcą półproduktów przeznaczonych do cukrownictwa, piekarnictwa oraz lodziarstwa i produktów dla przemysłu cukierniczego B2B.
Historia sięga lat 70-tych. Małżeństwo Maria i Stanisław Wójcik postanowiło założyć drobne przedsiębiorstwo dotyczące przetworów owocowo-warzywnych. Z biegiem lat marka zaczęła się coraz bardziej rozwijać, aż po dzień dzisiejszy, kiedy stało się czołowym polskim producentem w sektorze produktów owocowo-warzywnych.
Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:
Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!
wtorek, 3 stycznia 2023
Kakaowe ciasto marchewkowe z vegetellą słonecznikową
Połączenie kakao, marchewki i pasty słonecznikowej?! Brzmi dziwnie? Otóż nie! Vegetella słonecznikowa od Primavika to gość specjalny!
Składniki:
- 2 jaja
- 40 g erytrytolu
- 10 ml oleju rzepakowego
- 120 g banana bez skórki
- 170 g obranej marchewki
- 50 g mąki ryżowej
- szczypta proszku do pieczenia
- 40 g kakao
- 40 g vegetella - kakaowy krem słonecznikowy
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Następnie dodać kakao, mąkę, proszek do pieczenia. Ponownie wymieszać. Na koniec dodać startą na grubych oczkach marchewkę. Całość wymieszać łyżką. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch nałożyć vegetellę. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
niedziela, 1 stycznia 2023
Subskrybuj:
Posty (Atom)