niedziela, 23 października 2022

czwartek, 20 października 2022

Ciasto dyniowe z cukierkami COCO & CARAMEL

Dynia - królowa jesieni! Można ją wykorzystać dosłownie wszędzie! Tym razem proponuje przygotowanie ciasta z wykorzystaniem cukierków COCOC & CARAMEL od YARO! Polecam, niebo w gębie! 




Składniki:
  • 2 jaja
  • 10 ml oleju rzepakowego
  • 40 g erytrytolu
  • 100 g banana
  • 100 g puree z dyni
  • 50 g mąki ryżowej
  • szczypta proszku do pieczenia 
  • 2 szt cukierków COCO & CARAMEL 

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej oraz rozgniecionego banana. Ponownie wymieszać. Następnie dodać puree z dyni, mąkę ryżową oraz proszek do pieczenia. Całość ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć pokrojone cukierki COCO & CARAMEl. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

wtorek, 18 października 2022

Współpraca z "YARO"

"Yaro" jest rodzinną firmą założoną przez Julię Privalovą i Daniila Privalova w 2016 roku na Ukrainie. W asortymencie można wymienić m.in. cukierki, orzeszki w czekoladzie, ciasteczka oraz granole. Produkty nie zawierają cukru, a w składzie można znaleźć naturalne słodziki o niskim indeksie glikemicznym. 




Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z powyższą marką. W paczce znalazło się:





Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z powyższymi produktami!