czwartek, 7 kwietnia 2022

Naleśniki orkiszowe na napoju sojowym z twarożkiem kokosowym i kremem orzechowo-ciasteczkowym

Kto nie lubi naleśników? Zwłaszcza w wersji na słodko? Z dodatkiem napoju sojowego oraz kremu orzechowo-ciasteczkowego od Bee.pl to istne niebo!

Napój sojowy jest doskonałym zamiennikiem mleka zwierzęcego. Co więcej jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego, witamin oraz składników mineralnych. Oprócz dodatku do naleśników, nada się do kawy czy porannej owsianki! Krem orzechowo-ciasteczkowy jest przygotowany z orzechów ziemnych, które bogate są w białko, witaminy z grupy b oraz błonnik pokarmowy. Dodatek ciasteczek sprawia, że krem jest nieco słodszy i nada się nie tylko do naleśników! 


Składniki:

Naleśniki

Nadzienie
  • 20g mąki kokosowej + 60ml ciepłej wody
  • 2 tabletki słodziku
  • 150g skyru naturalnego

Sposób przygotowania:
Naleśniki
Do miski wbić jaja, dodać mąkę oraz napój sojowy. Całość dokładnie roztrzepać za pomocą trzepaczki. Odstawić na 5-10 minut. Następnie na bardzo rozgrzanej patelni z odrobiną oleju smażyć naleśniki.

Nadzienie
W misce wymieszać mąkę kokosową, wodę, słodzik oraz skyr. Całość dokładnie wymieszać.

Gotowe naleśniki przełożyć nadzieniem oraz polać kremem orzechowo-ciasteczkowym.

Smacznego! 

wtorek, 5 kwietnia 2022

Współpraca z "Beak Beak"

"Beak Beak" jest marką, która zajmuje się produkcją pieczywa bez dodatku mąki, drożdży, substancji konserwujących oraz stabilizatorów. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego na bazie ziaren zbóż, kasz, ryżu, płatków, ziaren, bakalii, orzechów i owoców suszonych, bez substancji konserwujących, polepszaczy i sztucznych barwników. Producent gwarantuje, że wszystkie składniki pieczywa przeczytasz i wymówisz bez żadnego problemu.



Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazło się:












Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wyżej wymienionymi produktami!


Zapraszam do zakupów! 

czwartek, 31 marca 2022

Serniczek kokosowy z serkiem wiejskim

Kto nie lubi serniczków? Zwłaszcza bardzo delikatnych, które rozpływają się w ustach! Z dodatkiem kokosu oraz serka wiejskiego to istne niebo!

Składniki:

  • 2 jaja
  • 40g erytrytolu
  • 20ml oleju rzepakowego
  • 35g budyniu o smaku kokosowym
  • 200g serka wiejskiego
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej i ponownie wymieszać. Kolejno dodać budyń oraz serek wiejski. Całość wymieszać za pomocą łyżki. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!