czwartek, 27 stycznia 2022

Współpraca z "Plantin"

"Plantin" jest marką zajmującą się sprzedażą roślin wrzosowatych tj. różaneczniki, azalie, kalmie oraz różne odmiany borówki i jagody kamczackiej. W swoim asortymencie znajdują się soki, liofilizaty czy proszki z wyżej wymienionych roślin. 



Blog po raz pierwszy nawiązał współprace z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wyżej wymienionym produktami.

Zapraszam do zakupów! 

wtorek, 25 stycznia 2022

Ciasto czekoladowe z figami

Idealna propozycja na super zdrowe ciasto z wykorzystaniem fig! W sam raz do zimowej herbaty!



Składniki:
  • 2 jaja
  • 40g erytrytolu
  • 140g (1 duży) obranego banana
  • 10ml oleju rzepakowego
  • 30g mąki kukurydzianej
  • 30g mąki ryżowej
  • 10g kakao
  • 80g (2 szt) fig świeżych 

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać oba rodzaje mąk, kakao, olej oraz rozgniecionego widelcem banana. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch włożyć pokrojone w ósemki figi. Piec przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

czwartek, 20 stycznia 2022

Naleśniki orkiszowe z kvargiem naturalnym i konfiturą z malin

Osobiście uwielbiam naleśniki, a z super dodatkami to istne niebo w gębie! Konfitura z malin doskonale sprawdzi się jako dodatek!



Składniki:

Naleśniki

  • 2 jaja
  • 50g mąki orkiszowej T650
  • 100ml wody lub mleka
  • 5ml oleju rzepakowego do smażenia
Nadzienie
  • 200g kvargu naturalnego
  • 20g konfitury extra z malin

Sposób przygotowania:
Jaja wymieszać z mąką i wodą. Naleśniki smażyć na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z olejem. 
Kvarg naturalny wymieszać z konfiturą extra z malin. Naleśniki wypełnić nadzieniem. Dodatkowo można je podać z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!