czwartek, 9 grudnia 2021

Mozzarella mini z tofu wędzonym, kaszą bulgur, miksem sałat, papryką czerwoną i olejem lnianym

Mozarella mini od Moja Formiagia doskonale spisze się w różnego rodzaju sałatkach. Dodatek tofu wędzonego i warzyw to istne niebo!



Składniki:

  • 125g mozzarelli mini
  • 90g tofu wędzonego
  • 50g suchej kaszy bulgur
  • 75g miksu sałat z roszponką
  • 200g papryki czerwonej
  • 10ml oleju lnianego
  • przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie 

Sposób przygotowania:
Do wrzącej, osolonej wody wrzucić kaszę - gotować do wchłonięcia wody. Mozzarellę mini odsączyć z zalewy. Tofu wędzone pokroić w kostkę. Paprykę umyć, usunąć nasiona i pokroić w kostkę. Składniki umieścić w misce. Dodać miks sałat z roszponką, ugotowaną kaszę, przyprawy oraz olej lniany. Całość dokładnie wymieszać. Odstawić na ok. 15 minut do przegryzienia smaków.

Smacznego! 

wtorek, 7 grudnia 2021

Współpraca z "Moja Formagia"

"Moja Formagia" jest marką, która zajmuje się produkcją serów typu włoskiego. W swoim asortymencie posiadają m.in.: mozzarellę, mascarpone, ricottę czy gorgonzolę.





Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:







Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!