czwartek, 15 lipca 2021

Kiełbaski wiedeńskie z omletem jajecznym

Doskonała propozycja na pożywne śniadanie, ale nie tylko! Kiełbaski wiedeńskie są super hitem! Posiadają doskonały skład, co wiąże się to z super smakiem! Dodatek omleta jajecznego sprawia, że niniejsze kiełbaski to niebo w gębie! 



Składniki:


Sposób przygotowania:
Kiełbaski wiedeńskie wrzucić do wrzącej wody, gotować ok. 5 minut. Jaja roztrzepać w misce i dodać przyprawy. Na rozgrzaną patelnię wlać masę jajeczną. Smażyć pod przykryciem, aż do ścięcia jaj. Następnie przerzucić na drugą stronę i ponownie smażyć kilka sekund. Posiłek podać ze świeżymi warzywami.

Smacznego! 

wtorek, 13 lipca 2021

Współpraca z "Putka"

"Putka" jest piekarnią i cukiernią, która w swojej ofercie posiada wysokiej jakości pieczywo i wyroby cukiernicze wykonywane z mąk glutenowych oraz bezglutenowych. Pośród produktów znajduje się szereg pieczywa, drożdżówek oraz ciast i ciasteczek. 



Blog po raz kolejny nawiązał współpracę z niniejszą marką! Tym razem w paczuszce znalazły się produkty sezonowe! Hitem są jagodzianki ze świeżych jagód! Warto spróbować! 


W paczce znalazły się:







Zapraszam do zakupów!

czwartek, 8 lipca 2021

Placuszki pełnoziarniste z jogurtu koziego i truskawkami

Warto spróbować produktów z mleka koziego, a zwłaszcza jogurtu naturalnego! Placuszki, są doskonałą opcją wykorzystania jogurtu. Warto wzbogacić je w owoce sezonowe, zwłaszcza truskawki! 




Składniki: 

  • 2 jaja
  • 5 tabletek słodziku
  • 50g mąki pszennej pełnoziarnistej 
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 75ml jogurtu naturalnego koziego
  • 100g truskawek
  • 5ml oleju rzepakowego do smażenia 

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć ze słodzikiem na puszystą masę. Dodać mąkę, proszek do pieczenia oraz jogurt naturalny kozi. Całość dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z olejem nałożyć masę (1-2 łyżki - jeden placuszek), a następnie układać pokrojone w plastry truskawki. Placuszki można podać z swoimi ulubionymi dodatkami. 

Smacznego!