wtorek, 8 czerwca 2021

Kiełbaski roślinne z chlebem, ketchupem, musztardą i ogórkiem małosolnym

Propozycja poniższego jest banalna! Może wydawać się zbyt nudna, ale to jest doskonały pomysł na śniadanie!



Składniki:
Sposób przygotowania:
Kiełbaski przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ciepłe kiełbaski roślinne podać z chlebem, musztardą, ketchupem i ogórkami małosolnymi. 

Smacznego!

czwartek, 3 czerwca 2021

Ciasto fasolowe z chałwą

Ciasto z warzywa, a zwłaszcza z fasoli? Dlaczego nie! Dodatek chałwy sprawia, że wypiek jest jeszcze pyszniejszy!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 10g oleju kokosowego
  • 50g erytrytolu
  • 100g (1 szt.) banana
  • 240g odsączonej czerwonej fasoli
  • 20g kakao
  • 100g chałwy 

Sposób przygotowania:
Do miski wrzucić odsączoną i opłukaną fasolę. Dodać jaja, olej kokosowy, erytrytol, banana i fasolę. Całość bardzo dokładnie zblendować. Połowę masy przelać do formy. Nałożyć pokrojoną chałwę, a następnie nalać drugą warstwę masy. Piec przez 40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

wtorek, 1 czerwca 2021

Roślinny gyros a'la kurczak w stylu greckim z grzankami, miksem sałat, pomidorkami i olejem lnianym

Warto eksperymentować w kuchni, a szczególnie w przygotowaniu posiłków roślinnych! Poniżej prezentuje przepis z wykorzystaniem roślinnego gyrosa a'la kurczak w stylu greckim, grzankami z chleba żytniego, miksem sałat, pomidorkami oraz olejem lnianym. 



Składniki:


Sposób przygotowania:
Roślinny gyros a'la kurczak podgrzać na patelni. W misce umieścić pokrojone grzanki z chleba żytniego, umyte i pokrojone pomidorki, miks sałat oraz zioła prowansalskie. Na koniec dodać podgrzany roślinny gyros, a następnie całość dokładnie wymieszać.

Smacznego!