wtorek, 2 lutego 2021

Wegańskie kruche ciasteczka jaglano-kokosowe

Idealny pomysł dla wegan, ale nie tylko! Wegańskie kruche ciasteczka jaglano-kokosowe, są niesamowite!



Składniki:

3-4 ciasteczka

  • 50g mąki jaglanej
  • 10g wiórek kokosowych
  • 20g erytrytolu
  • 30g oleju kokosowego
  • 20ml zimnej wody
  • szczypta proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Do miski wsypać mąkę jaglaną, wiórki kokosowe, erytrytol, olej kokosowy, proszek do pieczenia. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać zimną wodę. Dokładnie zagnieść. Za pomocą wilgotnych dłoni z ciasta uformować kulki i je delikatnie rozpłaszczyć. Ciasteczka piec przez 15-20 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

czwartek, 28 stycznia 2021

Współpraca z "Nutchup"

"Nutchup" jest marką, która w swojej ofercie posiada masło orzechowe w płynie. Idealny produkt dla miłośników masła orzechowego, w tym mnie!



Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

wtorek, 26 stycznia 2021

Ciasto z bakaliami i polewą czekoladową

Czy są tutaj wielbiciele bakalii? Mam coś dla was pysznego! Ciasto z bakaliami i polewą czekoladową. Pyszności!!!


Składniki:

Ciasto

Polewa

  • 30g gorzkiej czekolady
  • 10g oleju kokosowego

Sposób przygotowania:
Ciasto
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej rzepakowy, mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Całość dokładnie wymieszać. Następnie dodać drobno posiekane bakalie obtoczone w mące. Wymieszać za pomocą szpatułki. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Polewa
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę z olejem koksowym. Polać ostudzone ciasto.

Smacznego!