czwartek, 7 stycznia 2021

Współpraca z "Gellwe"

"Gellwe" jest marką, która w swoim asortymencie oferuje gotowe, desery, mieszanki ciast do wypieku, dodatki do pieczenia oraz dodatki funkcjonalne. 


W paczce znajdowało się:





Zapraszam do zakupów! 

wtorek, 5 stycznia 2021

Pełnoziarnista tarta z mascarpone i mandarynkami

Pełnoziarnista tarta z masą mascarponową jest niebiańska! Dodatek mandarynek sprawia, że deser posiada smak słodko-kwaśny. Mniam!



Składniki:

Spód

  • 125g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 10g erytrytolu
  • 60g  zimnego masła 82%
  • 30ml zimnej wody

Krem

Sposób przygotowania:
Spód
W misce wymieszać i zagnieść mąkę, erytrytol, zimne masło i zimną wodę. Z ciasta uformować kulę i włożyć do zamrażalnika na ok. 15 minut. Po upływie spód upiec przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Krem
W misce ubić na sztywną masę zimny serek śmietankowo-kremowy i śmietankę 36% z erytrytolem. Krem nałożyć na upieczony i bardzo dobrze schłodzony spód. Na wierzch ułożyć mandarynki. Gotowe ciasto włożyć do lodówki.

Smacznego!

piątek, 1 stycznia 2021

Współpraca z "Super krówka"

"Super krówka" jest marką, która oferuje produkty bez dodatku syropu glukozwo-fruktozowego, bez oleju palmowego, bez glutenu, a w dodatku wegańskie! Słodycze posiadają specjalny certyfikat ekologiczny, co gwarantuje, że surowce pochodzą z upraw ekologicznych.



Blog nawiązał kolejną współprace w ramiach przygotowania przepisów z wykorzystaniem produktów tej marki.



W paczce znalazło się:


























Zapraszam do zakupów!

Już wkrótce na blogu przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!