wtorek, 22 października 2019

Ciasto ryżowe z dżemem brzoskwiniowym

Ultra szybkie, sycące i aksamitne w smaku ciasto z wykorzystaniem mąki ryżowej oraz dżemu brzoskwiniowego.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 4 łyżki mąki ryżowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat
  • 5 łyżek dżemu brzoskwiniowego
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać pozostałe składniki, oprócz dżemu. Całość dokładnie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec 35-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasto przełożyć dżemem.

Smacznego!

czwartek, 17 października 2019

Ciasto z nasionami i Bieluchem

Bardzo szybkie, proste i ciasto! Może być jedno-porcjowe lub połowa dla przyjaciela!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka nasion Chia
  • 150g (1 opakowanie) serka typu Bieluch
  • 4 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej 
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!