czwartek, 1 listopada 2018

Borwnie z pomarańczą

Brownie z pomarańczą? Dlaczego nie! Gotowanie jest po to, aby kombinować z składnikami! Polecam wypróbować!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 3 łyżki mąki orkiszowej
  • 2 łyżki kakao
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat pomarańczowy
  • 1 pomarańcza 

Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki umieszczamy w misce wraz z obraną i pokrojoną pomarańczą. Całość dokładnie blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 40 minut w 180 stopniach.


Smacznego!

wtorek, 30 października 2018

Gofry ciecierzycowe z marchwią

Kolejna odsłona gofrów, ale tym razem z wykorzystaniem mąki z ciecierzycy oraz marchwi. Pyszna i bardzo szybka przekąska!



Składniki:
2 gofry

  • 2 jaja
  • 10 tabletek słodziku
  • 3 łyżki mąki z ciecierzycy
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat
  • 1 obrana i strata marchew  
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Kolejno dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Ponownie miksujemy. Koniec wrzucamy startą marchew. Całość dokładnie mieszamy. Masę przelewamy do dobrze rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Podajemy z swoimi ulubionymi dodatkami.

Smacznego!