Sezonowe owoce to złoto, zwłaszcza w słodkich wypiekach! Idealnie nadają się jabłka oraz nektarynka! Pychotka!
Składniki:
- 2 jaja
- 50 g erytrytolu
- 20 ml oleju rzepakowego
- 100 g banana bez skórki
- 50 g mąki ryżowej
- 50 g mąki z ciecierzycy
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
- aromat
- 100 g jabłka
- 100 g nektarynki
Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z erytrytolem na puszystą masę. Dodać olej oraz rozgniecionego banana, wymieszać. Następnie dodać oba rodzaje mąk, proszek do pieczenia i aromat. Ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Na wierzch ułożyć umyte i pokrojone w grubsze plastry jabłko oraz nektarynkę. Piec przez 40-45 minut w 180 stopniach.
Smacznego!