Składniki:
- 125 g mozzarelli light
- 100 g ziemniaków
- 100 g marchewki
- 100 g pietruszki
- 100 g papryki czerwonej
- 50 g pomidorków
- 100 g ogórków kiszonych lub małosolnych
- 10 g majonezu
- 10 ml oleju z konopi
- przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i umyć. Wrzucić do wrzącej, osolonej wody. Gotować przez 15-20 minut. Po upływie czasu warzywa pokroić w drobną kostkę. Mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Paprykę oczyścić z nasion, umyć wraz z ogórkami pokroić w drobną kostkę. Pomidorki podzielić na połówki. Całość dorzucić do ugotowanych warzyw i mozzarelli. Dodać majonez, olej z konopi i przyprawy - całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 10-15 minut w celu przegryzienia smaków.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz