wtorek, 17 czerwca 2025

Kapuśniak z młodej kapusty z żołądkami drobiowymi i kopytkami

Błyskawiczny kapuśniaczek z młodej kapusty, żołądków drobiowych oraz kopytek od Henglein!



Składniki:
  • 100 g żołądków drobiowych
  • 500 g białej młodej kapusty
  • 150 g marchewki
  • 100 g białej cebuli
  • 10 g koncentratu pomidorowego
  • przyprawy: sól, pieprz, 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, czosnek granulowany, vegeta
  • 125 g kopytek
  • 200 ml wody
Sposób przygotowania:
Do zimnej wody wrzucić oczyszczone i pokrojone na mniejsze porcje żołądki drobiowe. Między czasie wszystkie warzywa dokładnie umyć. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, kapustę poszatkować. Wszystkie warzywa wrzucić do gotujących się żołądków drobiowych. Całość gotować ok. 20 minut. Następnie dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze 10-15 minut na małym ogniu. Między czasie w oddzielnym garnku ugotować kopytka zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Gotowy kapuśniak podawać z kopytkami.

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz