Składniki:
- 100 g żołądków drobiowych
- 500 g białej młodej kapusty
- 150 g marchewki
- 100 g białej cebuli
- 10 g koncentratu pomidorowego
- przyprawy: sól, pieprz, 2 ziela angielskie, 1 liść laurowy, czosnek granulowany, vegeta
- 125 g kopytek
- 200 ml wody
Sposób przygotowania:
Do zimnej wody wrzucić oczyszczone i pokrojone na mniejsze porcje żołądki drobiowe. Między czasie wszystkie warzywa dokładnie umyć. Marchewkę i cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, kapustę poszatkować. Wszystkie warzywa wrzucić do gotujących się żołądków drobiowych. Całość gotować ok. 20 minut. Następnie dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Gotować jeszcze 10-15 minut na małym ogniu. Między czasie w oddzielnym garnku ugotować kopytka zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu. Gotowy kapuśniak podawać z kopytkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz