wtorek, 14 marca 2017

Pierś kurczaka z pieczarkami i makaronem

Uwielbiam proste i szybkie dania, które wykonuję się w niecałe 20 minut. Kurczak, pieczarki i makaron - idealne połączenie!



Składniki:
  • 100g piersi kurczaka
  • 300g pieczarek
  • 50g makaronu pełnoziarnistego
  • przyprawy: kebab-gyros, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron, Gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Między czasie na patelni z olejem smażymy umyte i pokrojone pieczarki. Smażymy, aż całkowicie nie będzie wody z pieczarek. Następnie dodajemy pierś kurczaka. Dodajemy przyprawy. Smażymy do lekko złocistej barwy. Podajemy z ugotowanym makaronem.

Smacznego!