Tiramisu z nasionami chia, jagodami goji i śliwką dlaczego by nie?! Zwłaszcze, że biszkopciki są nasączone naparem kawy "słodkie mango" od Kafelov!
Składniki:
- 50 g biszkoptów okrągłych
- 150 g skyru naturalnego
- 10 g nasion chia
- 10 g jagód goji
- 50 g śliwki bez pestki
- 50 ml naparu z kawy o smaku "słodkie mango"
- 5 g kakao do posypania
Sposób przygotowania:
Skyr wymieszać z nasionami chia, jagodami goji i pokrojoną w kostkę śliwką. Pierwszą warstwę biszkoptów nasączyć naparem z kawy. Następnie nałożyć skyr z pozostałymi składnikami, a kolejno ponownie nałożyć nasączone biszkopty. Na koniec nałożyć warstwę skyru i posypać kakao. Odstawić do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na cała noc.
Smacznego!




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz