wtorek, 25 października 2022

Współpraca z "Jogurt Domowy"

"Jogurt Domowy" jest marką zajmującą się sprzedażą zakwasek, czyli żywych kultur bakterii do produkcji jogurtu w warunkach domowych. W swojej ofercie posiada zakwaski m.in. do produkcji kefiru, twarogu, śmietany czy jogurtu. 

Czym w ogóle są zakwaski, czyli żywe kultury bakterii? Najprościej napisać to żywe organizmy, które doskonale wspierają prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Dlaczego warto korzystać z żywych kultur bakterii? Przede wszystkim wzmacniają odporność organizmu, szczególnie polecane są w okresie jesienno-zimowym. Wspomagają w prawidłowym funkcjonowanie jelit tj. jelita grubego. Podstawowymi szczepami bakterii do produkcji m.in. jogurtu są Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus oraz Streptococcus thermophilus




 Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znajdowało się:






Zapraszam do zakupów!
Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższych produktów!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz