wtorek, 1 stycznia 2019

Pstrąg wędzony z kaszą gryczaną i papryką czerwoną

Szybki posiłek dla zabieganych osób. Pstrąg tęczowy jest źródłem Omega 3 oraz kwasów EPA i DPA, kasza gryczana zawiera magnez, natomiast papryka jest bogata w witaminę C.



Składniki:


Sposób przygotowania:
Do wrzącej osolonej wody wrzucamy kaszę. Między czasie myjemy, oczyszczamy i kroimy paprykę. Po ugotowaniu kaszy, podajemy pozostałe składniki.

Smacznego!



1 komentarz:

  1. Z daleka wyglądało to jak eleganckie danie obiadowe, a to właściwie świetny pomysł na drugie (a nawet pierwsze śniadanie). Chociaż... jakby zamiast papryki zrobić lekką surówkę to spokojnie można zjeść także na obiad. Coś cudownego, koniecznie muszę spróbować <3

    OdpowiedzUsuń