czwartek, 3 stycznia 2019

Ciasto kawowe z daktylami

Bardzo słodkie i pyszne ciasto o smaku kawy i daktyli. Idealne do popołudniowej herbaty.



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki kawy zbożowej np. "O Poranku"
  • 2 łyżka sproszkowanych daktyli
  • szczypta proszku do piecznia
  • aromat
Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z erytrytolem lub ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!


1 komentarz:

  1. Przepis warty przetestowania ;-) Wydaje się bardzo prosty i w dodatku w nieco zdrowszej wersji niż klasyczne ciasta ;-)

    OdpowiedzUsuń