wtorek, 11 września 2018

Bananowe brownie z śliwkami

Jedno z moim ulubionych ciast. Bardzo wilgotne, a za sprawą sezonowych owoców jest jeszcze lepsze!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1 łyżka oleju rzepakowego
  • 3/4 szklanki mąki gryczanej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat
  • 2 łyżki kakao
  • 1 banan
  • 5-6 śliwek

Sposób przygotowania:
Jaja utrzeć z ksylitolem na puszystą masę. Dodajemy olej, rozgniecionego banana, mąkę, proszek do pieczenia, aromat  i kakao. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Na wierzch kładziemy rozkrojone śliwki. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Brownie, banan, śliwki - to musi być genialne połączenie :D Zapisuję ten przepis w ulubionych i przy najbliższej okazji wypróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. O jakie cudeńko.. musi być pycha ;))

    OdpowiedzUsuń
  3. Pięknie wyrosło i wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń