wtorek, 23 stycznia 2018

Ciasto z gałką muszkatołową

Kombinowanie w kuchni to moja specjalność, więc po raz kolejny postanowiłam zaszaleć! Ciasto z gałką muszkatołową? Dlaczego nie! Dzięki dodanej mące ryżowej ciasto jest bardzo miękkie i kruche, a ten zapach! Mmm...



Składniki:

  • 2 jaja
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 1 łyżka oleju
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • 1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy pozostałe składniki. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego! 

1 komentarz:

  1. Świetny wpis sam zacząłem z dziewczyną w tym roku, przygodę z fitnessem i odchudzaniem na pewno będziemy polecać Twojego bloga wśród znajomych :) nie możemy się doczekać, aż wstawisz coś nowego :D
    Ja bardziej w Calisthenics poszedłem a moja dziewczyna sam fitness :) trzymaj się cieplutko.

    Osobiście mogę też polecić Diet map w celu połączenia efektów Twoich programów ćwiczeniowych jak i porównania diety https://goo.gl/z5eNrM = Diet map a także kartę Mylife https://goo.gl/14LKrD
    która pozwala na dostęp do lekarzy a także siłowni i punktów fitness w całej Polsce bez zbędnego chodzenia i załatwiania formalności


    Pozdrawiam i na 100% będziemy wracać do lektury na Twoim blogu.

    OdpowiedzUsuń