wtorek, 15 sierpnia 2017

Placuszki z patisona

Kolejna odsłona patisona, ale tym razem w placuszkach! Idealna alternatywa dla tradycyjnych racuszków. Bardzo duża ilość cynamonu sprawia, że placuszki są bardzo słodkie i aromatyczne. Uwielbiam zapach cynamonu!



Składniki:

  • 1 średni patison
  • 2 jaja
  • 10 tabletek słodziku
  • 3 łyżki mąki ryżowej
  • szczypta proszku do pieczenia
  • cynamon
  • aromat

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z słodzikiem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Kolejno dodajemy umytego i startego na grubych oczkach patisona. Mieszamy. Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Dawno nie robiłam placuszków z patisona, zapomniała w ogóle, że istnieją, dobrze, że natknęłam się na Twój przepis :)
    W wolnej chwili zapraszam do mnie: http://smilingshrimp.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. Ekstra pomysł, nie jadłam takich placuszków na słodko! :)

    OdpowiedzUsuń