wtorek, 8 sierpnia 2017

Kokosowe ciasto marchewkowe

Ciasto z warzywem? Dlaczego nie! Świetna alternatywa dla słodkich wypieków z owocami. Marchewka dodaje wspaniałego uroku dla ciasta, a w smaku w ogóle nie jest wyczuwalna. Polecam!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 6 łyżek mąki jaglanej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleczka kokosowego
  • aromat
  • marchewka

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleczko kokosowe i aromat. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wrzucamy startą na grubych oczkach marchew. Mieszamy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30*35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Super przepis! Już go zapisałam. Ciasto jeszcze w tym tygodniu pojawi się na naszym stole ;)
    Pozdrawiam, Asia z Rodzinka Biega

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię ciasta marchewkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. lubię ciasto marchewkowe ale z kokosem jeszcze nie łączyłam :) to musi być dobre!

    OdpowiedzUsuń