czwartek, 3 sierpnia 2017

Ciasto bananowe z masłem orzechowym

Uwielbiam banany, więc dodaje je gdziekolwiek można! Z masłem orzechowym świetnie tworzy duet. Przedstawiam limitowane ciasto bananowe z dodatkiem, masła orzechowego, mąki migdałowej oraz gryczanej!



Składniki:

  • 2 jaja
  • 1 łyżka ksylitolu
  • 1 banan
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki mąki gryczanej
  • 1 łyżka mąki migdałowej
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • aromat migdałowy

Sposób przygotowania:
Jaja ucieramy z ksylitolem na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecionego banana, masło orzechowe oraz pozostałe składniki. Całość dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 30-35 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Musiało bardzo ciekawie smakować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam taki sam placek tylko z mąki kokosowej i ryżowej i malinami :) One są super!

    OdpowiedzUsuń
  3. Przepis już zapisałam. Dzięki! Myślę, że już niedługo ciasto bananowe z masłem orzechowym pojawi się na naszym stole.
    Pozdrawiam, Asia z Rodzinka Biega

    OdpowiedzUsuń