wtorek, 6 września 2016

Zupa jarzynowa z ryżem

Bardzo lubię tego rodzaju zupy, gdyż zawierają większość wiosennych warzyw i na długo sycą. Polecam na letnie i jesienne dni.



Składniki:

  • 1/2 opakowania mrożonej mieszanki wiosennej 
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki suchego ryżu białego
  • 2 skrzydełka kurczaka
  • przyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, czosnek granulowany, pieprz cytrynowy, jarzynka bez soli, suszone pomidory 
  • woda

Sposób przygotowania:
Do wody wrzucamy skrzydełka. Czekamy, aż zagotuję się woda. Między czasie obieramy cebulę i opalamy ją od palnika kuchenki gazowej. Do gotującej się wody wrzucamy mrożoną mieszankę warzywną, cebulę i ryż. Gotujemy około 15-20 minut. Następnie dodajmy wszystkie przyprawy i koncentrat pomidorowy. Zupę gotujemy jeszcze około 5 minut.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. też lubię takie zupy :) Kolorowe, pyszne i sycące :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie przepadam za zupami, ale ta wygląda przepysznie:D

    OdpowiedzUsuń
  3. owszem, ja też lubię zupy aleeee proszę - nie z ryżem :D kluseczki to jest to, ale nie ryż :)

    OdpowiedzUsuń