wtorek, 31 maja 2016

Ciasto na kefirze

Jedno z ciast, które naprawdę szybko się robi! Wszystkie składniki miesza się razem i wystarczy przelewać do formy, a po upieczeniu cieszyć się wspaniałym  smakiem.



Składniki:

  • 1/2 szklanki mąki pszennej graham
  • 1/2 szklanki mąki pszennej 
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki cukru trzcinowego 
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 szklanka kefiru
  • aromat cytrynowy 

Sposób przygotowania:
Jajka z cukrem ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajmy olej, kefir, a na końcu pozostałe składniki. Wszystko dokładnie miksujemy. Gotową masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 35-40 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

6 komentarzy: