czwartek, 19 maja 2016

Budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owocami

Odwołując się do poprzedniego wpisu  przygotowałam budyń z kaszy jaglanej i suszonymi owcami, więc z tymi produktami, które dostałam w ramach współpracy. Budyniu nie należy słodzić, bo jest słodki, dzięki suszonym owocom. Zachęcam do przygotowania!



Składniki:


Sposób przygotowania:
Do garnka wlewamy wodę. Między czasie na sitku płuczemy pod bieżącą zimną wodę kaszę jaglaną. Do gotującej się wody dodajemy szczyptę soli himalajskiej i kaszę jaglaną. Wszystkie suszone owoce (oprócz rodzynek) kroimy na mniejsze kawałki. Pod koniec gotowania wrzucamy suszone owoce, kurkumę i imbir. Wszystko dokładnie mieszamy. Po ugotowaniu odstawiamy do lekkiego wystudzenia. Następnie gotowe danie miksujemy.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. O nieee, tylko nie rodzynki... kocham winogrona, ale rodzynki dla mnie są obrzydliwe ;o

    OdpowiedzUsuń
  2. Rodzynki można ominąć w przepisie. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. super pomysł, chociaż z rodzynkami to nie moje klimaty :D

    OdpowiedzUsuń