czwartek, 23 lipca 2015

Grilllowany pstrąg łososiowy i fasolka szparagowa z ryżem

Kiedy nie mam czasu na gotowanie to wybieram najszybsze, a zarazem najzdrowsze dania. Ryby warto wprowadzić do naszego jadłospisu i zjadać kilka razy w tygodniu. W tym wydaniu grillowany pstrąg łososiowy z grillowaną fasolką szparagową z ryżem. :)



Składniki:

  • 1/2 filetu pstrąga łososiowego
  • porcja fasolki szparagowej 
  • 1/4 woreczka brązowego ryżu 
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • pieprz cytrynowy
  • zioła prowansalskie 
  • kilka oliwek

Sposób przygotowania:
Filet z pstrąga dokładnie myjemy i osuszamy. Przyprawiamy pieprzem cytrynowym i ziołami prowansalskimi. Odstawiamy do lodówki na kilka minut. Fasolkę gotujemy na wrzącej wodzie ok. 5 minut. Rybę i fasolkę grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym. Ryż mieszamy z oliwą, oliwkami i przyprawami. Wszystko podajemy razem.

Smacznego!

17 komentarzy:

  1. Przesmaczna propozycja i w dodatku taka prosta! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Robisz piękne zdjęcia jedzenia :)

    http://maryshealthystart.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo smakowicie. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. taki mój obiad :) uwielbiam, choć zamiast łososia wybieram inne rybki, bo sam w sobie średnio mi podchodzi

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudne połączenie smakow :) Przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wyśmienite ^^ na taki obiad to się wpraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Fasolką z ryżem bym nie pogardziła :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo lubię grillowaną rybkę :)

    OdpowiedzUsuń