sobota, 28 lutego 2015

Pstrąg łososiowy na parze z kaszą gryczaną i warzywami

Ryby i kaszę często lubię jeść. Idealne połączenie na bardzo szybki i smaczny obiad, który robi się w niecałe 15 minut. :)



Składniki:

  • 80g płatu z pstrąga łososiowego
  • pieprz cytrynowy
  • przyprawa do ryb
  • 3 łyżki kaszy gryczanej ugotowanej
  • 150g warzywne trio mrożone
  • 4 czarne oliwki

Sposób przygotowanie:
Rybę dzielimy na mniejsze porcje. Myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy z obu stron pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie czasu rybę wraz z warzywami parujemy przez 10-12 minut. Po przyrządzeniu podajemy z kaszą gryczaną i pokrojonymi oliwkami.

Smacznego!

14 komentarzy:

  1. Wygląda apetycznie :P chyba zrobie go na obiad jutro
    Zapraszam do mnie http://hopeinmusichim.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. ryby na parze mają zupełni inny smak, niż smażone, dla mnie zdecydowanie są smaczniejsze! Pyszny obiad!

    OdpowiedzUsuń
  3. Kolejna przepyszna propozycja na obiadek <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię tak podane ryby, sama często podobnie przyrządzam, jest szybko i bardzo smacznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Ostatnio bardzo mi smakuje rybka :-) pyszne danie :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. no to trzeba zaopatrzyć się w rybkę.... :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Ryba pod każdą postacią. Pyszna :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Mimo że nie przepadam za rybami to to wygląda bardzo smaczne

    http://ciekawskann.blogspot.com/2015/02/nowosci.html?m=1

    OdpowiedzUsuń
  9. Lubię takie obiady, baaaardzo! Ślicznie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  11. dzisiaj u nas też pstrąg łososiowy na obiad, chętnie wypróbujemy przepis :)

    OdpowiedzUsuń